Logon suunnittelu palveluna tai tee oma logo itse

Yrityksen logon suunnittelu esimerkkejä valmiista logoista
Oletko perustanut juuri yrityksen ja tarvitset edullisen, mutta tyylikkään logon ammattilaisen tekemänä? Vai onko sinulla jo logo ja on tullut aika uudistaa se tälle vuosituhannelle?

Logon suunnittelun hinnat vaihtelevat valtavasti, vaikka lopputulos voi olla maltillisella budjetilla todella hieno ja näyttävä. Näissä asioissa saatetaan joskus huijata yrittäjiä ja veloittaa aivan liian suuria summia yksinkertaisista töistä. Tämän takia haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden saada useampia tarjouksia logon suunnittelusta, niin voit verrata eri tekijöitä ja heidän tarjoamiaan hintoja keskenään.

Palautetta palvelun käyttäjiltä

Tilasin tätä kautta kauneushoitolalle logon, koska olin juuri perustanut yrityksen ja minulla oli tosi kova kiire saada logo. Sainkin sen alle vikossa ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Tottakai olisi mahdollista saada vieläkin hienompi logo, jos on valmis maksamaan 500-1000 e, mutta ainakin minun toimialallani tosi monen yrityksen logot ovat kotitekoisen näköisiä ja tällä 99 e logolla erotun positiivisesti muista yrityksistä.
Janna S.

Yrittäjä

Toimimme verkkokauppa-alalla ja välillä perustamme uusia verkkokauppoja lyhyellä varoitusajalla ja silloin tarvitsemme myös tyylikkään logon nopeasti väritoiveiden mukaisesti. Yhteistyö WauDesignin kanssa on sujunut hyvin, olemme tilanneet jo muutamia logoja tätä kautta, eikä minulla ole moitittavaa palvelusta. Sopii hyvin ainakin meidän tarpeisiimme, koska emme halua maksaa itseämme kipeäksi yhden logon takia.
Heikki H.

Verkkokauppias, Fidgetkauppa

Olen toiminut yrittäjänä nyt kolme vuotta ja silloin kun perustin oman yrityksen, niin suunnittelin logon itse. Se oli tosi yksinkertainen teksti logo, jossa oli sakset lisänä. Nyt kuitenkin päätin, että haluan panostaa uuteen ammattimaiseen logoon ja löysin tämän palvelun Googlen kautta. Sain logon nopeasti ja se vastasi juuri toiveitani ja odotuksiani. Saatte kyllä lämpimät suositukset minulta!
Pirjo M.

Parturi-kampaaja

Kukkalähetys sivuilla vertailemme erilaisia kukkakauppoja ja niiden palveluita. Saimme verkkosivut sekä logon suunniteltua Waudesignin kautta.

Anna M.

Yrittäjä, Kukkalahetys.info

Tilasimme Hakukonekeisarille logon WauDesignin kautta. Halusimme logomme korostavan palvelumme laatua, osaamistamme sekä tuovan yrityksen mieleenpainuvaa nimeä hyvällä tavalla esille. Saimme WauDesigniltä ehdotukseksi kruunulogon, johon oli ovelasti sijoitettu firmamme “nimikirjaimet” “H” sekä “K”. Pidimme logosta heti ensinäkemältä todella paljon, ja se on tälläkin hetkellä yrityksemme tunnuksena. Tämän lisäksi valkoiselle taustalle selkeillä ja voimakkailla kirjaimilla sommiteltu logoteksti sopi linjaamme erittäin hyvin, ja olemme logonsuunnittelupalveluun kokonaisuutena erittäin tyytyväisiä.
Samu H.

Yrittäjä, Hakukonekeisari Oy

Suunnittele oma logo ilman aikaisempaa kokemusta

Logon tekeminen on ollut kautta aikojen vain taitavien graafikkojen etuoikeus. He ovat pelotelleet yrittäjiä vektoritiedostoilla, CMYK-väreillä ja korkeilla painoresoluutioilla. Nykyaikana tilanne on kuitenkin eri. Logoja käytetään enemmän sähköisessä muodossa (nettisivut, sosiaalisen media profiilit, Power Point -esitykset ja sähköpostien allekirjoitukset) kuin painetussa muodossa. Lisäksi lähes kaikki pienet painotyöt tehdään digipainamalla ja silloin logotiedoston vaatimukset ovat huomattavasti joustavammat.

Enää ei edes tarvita logon suunnitteluohjelmaakaan, koska on olemassa erinomaisia nettipohjaisia palveluita, joissa logon voi suunnitella ilmaiseksi. Kun tiedät muutaman perusperiaatteen, niin osaat varmasti tehdä hyvän logon itsellesi. Oletko kiinnostunut oppimaan, kuinka suunnitella hyvä logo yritykselle helposti ja nopeasti ilman, että sinulla on aikaisempaa kokemusta?

Mikä on hyvä ilmainen logon suunnitteluohjelma?

Netistä löytyy monia hyviä logon suunnitteluohjelmia ja osa niistä on oikeasti ilmaisia ja osa maksullisia, vaikka muuta väittävätkin. Usein näissä ohjelmissa suunnittelytyön voi tehdä ilmaiseksi, mutta siinä vaiheessa kun haluat ladata logotiedoston, niin saat ladattua vain huonolaatuisen logon, jossa saattaa olla päällä vielä palvelun vesileima.

Sen jälkeen siirryt ostosivulle ja noin 30-50 euron maksua vastaan saat ladattua hyvälaatuisen logotiedoston. Olen itse kokeillut monia eri palveluita ja tuskastunut juuri tähän ikävään rahastusmalliin. Jos haluat suunnitella hyvän logon niin, että se on oikeasti ilmainen, niin suosittelen käyttämään Canva-ohjelmaa. Tämä toimii täysin selaimessa ja se on ilmainen käyttää. Itse asiassa se on erinomainen palvelu myös kaikkeen muuhun kuvankäsittelyyn ja kuvien editointiin. Käytän tätä itse nykyisin enemmän kuin Photoshop:ia.

Kuvassa Canva, joka on ilmainen suunnitteluohjema ja sillä voi suunnitella itse logoja ja grafiikkaa

Canvaa käytettäessä logosuunnitteluun on tärkeä tietää muutama kikka, jonka avulla saat suunniteltua logon puolet nopeammin ja niin, että saat samalla vaivalla tehtyä sekä sopivan logon käytettäväksi sähköisissä kanavissa että painokelpoisen logon käyntikortteja, mainoksia ja tarrapainatuksia varten. Tämän jälkeen logon hinta ei enää päätä pakota. Olen suunnitellut tiiviin pikakoulutuksen, kuinka suunnittelet hyvän logon itse käyttämällä ilmaista Canva-ohjelmaa.

Logo yritykselle edullisesti (alk. 9 €)

Tämä saattaa kuulostaa jo liian hyvältä ollakseen totta. Me emme itse suunnittele logoja tähän hintaan, vaan se maksaa useita satoja euroja. Kuitenkin yritystoiminnan aloittaminen tai yritysilmeen uudistaminen ei aina vaadi kalliita panostuksia. Miten näin edullisen logon voi oikeasti saada?

Hyödynnä ulkomaisia graafisen alan ammattilaisia

Netissä on useita hyviä palveluita freelance-töiden ostamiseen, mutta yksi on ylitse muiden: Fiverr.com. Anna kun kerron siitä lisää. Se on palvelu, jossa pääosa työsuorituksista maksaa 5 tai 10 dollaria, tuosta viiden dollarin hinnasta tulee myös nettisivun nimi Fiverr.com.

Sitä kautta voit tilata mm. nettisivujen suunnittelua, sisällöntuotantoa, arvosteluja, graafista suunnittelua, kuvien editointia, animaatiovideoita ja logon suunnittelua. Tässä alla kuvakaappaus logon suunnittelu -osiosta.

Logo Design Fiverr.com

Kuten esikatselukuvista huomaat, niin kyse on täysin ammattimaisista logoista, jotka voit saada itse asiassa todella edullisesti. Halvimmat alkavat näköjään 9 € hintaluokasta. Ainoa asia, mitä sinulta vaaditaan, kun tilaat logon nettipalvelusta on että osaat välttävää englantia.

 

Mistä logosuunnittelun hinta koostuu?

Usein logosuunnittelu maksaa ainakin useita satoja, ellei jopa tuhansia euroja. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että logoja muutetaan niin harvoin, että sen takia usein tästä työstä veloitetaan suuria summia, vaikka ilmaiset logot voivat olla ihan yhtä hyviä käyttötarkoitukseen. Asia on vähän samanlainen, kun hääkampauksen teettäminen. Tavallisen kampauksen saa teetettyä 50-100 eurolla, mutta hääkampaus maksaa vähintään kaksinkertaisen määrän, vaikka työ on ihan sama.

Usein logoa suunnittelun yhteydessä pidetään ideointituokioita, joihin osallistuu useita graafisia suunnittelijoita ja tämän takia useimpien mainostoimistojen hinnat ovat todella korkeita. Kaiken lisäksi he käyttävät logosta välillä eri nimitystä, eli liikemerkki. Tämä on siis logo ilman tekstiä ja sen tekeminen saattaa nostaa myös suunnittelun hintaa.

Meillä logon suunnittelun hinta sisältää ideoinnin, suunnittelutyön asiakkaan toiveita noudattaen ja lopputuloksena asiakkaamme saa kaksi versiota, joista voi valita itselleen mieluisamman. Koska hintamme on todella edullinen, niin emme pysty tekemään kymmeniä eri versioita ja muokkaamaan niitä viikkokausia. Olemme suoraviivainen ja nopea toimija, joka tekee hyvää jälkeä.

Millainen logo sopii yrityksellesi?

Ennen kuin tilaat logon suunnittelua sinun on hyvä miettiä hieman seuraavia asioita:

  • Onko sinulla toiveita logon värimaailmaan?
  • Onko sinulla mielessä jokin muoto tai kuva, jonka haluaisit ehdottomasti sisällyttää logoon?
  • Haluatko, että logo sisältää pelkästään kuvan, vai voiko siinä olla sekä kuva että yrityksen nimi?

Kaikkeen ei tarvitse tietää vastausta ennakkoon, mutta näihin kysymyksiin vastaaminen voi helpottaa suunnittelijan työtä. Jos haluat omalle firmalle logon nopeasti, niin silloin sinun kannattaa suunnitella se itse. Logon teko ei ole niin vaikeaa kuin moni antaa ymmärtää. Olen tehnyt helpot ohjeet, kuinka teet ammattimaisen logon yritykselle ilman aiempaa kokemusta. Katso lisätiedot tästä alapuolelta.

Logon tekeminen itse -verkkokurssi

Jos sinusta tuntuu, että haluat oppia suunnittelemaan yrityksesi logon itse, niin katso erikoistarjouksessa olevan verkkokurssin sisältö klikkaamalla alla olevaa linkkiä.