Miten saat oikeanlaiset kotisivut?
Kotisivut yrityksellesi – kilpailuta helposti
Responsiiviset nettisivut yritykselle, yhdistykselle tai vaikka sinulle itsellesi
Valtaosa suomalaisista kuluttajista käyttää Internetiä mobiililaitteella kuten älypuhelimella tai tabletilla. Lisäksi Google on alkanut suosimaan hakutuloksissaan yrityksiä, joiden sivut ovat suunniteltu mobiiliystävällikiksi eli ne ovat responsiiviset kotisivut. Kaikki toteuttamamme nettisivut suunnitellaan automaattisesti responsiivisiksi ja erittäin Google-ystävällisiksi.
Helppoa nettisivujen ylläpitoa
WordPress on maailman suosituin nettisivujen julkaisujärjestelmä, johon on todella helppo päivittää kotisivujen muuttuvat tiedot. Sivujen sisällön päivittäminen yhtä helppoa, kuin käyttäisi tekstinkäsittelyohjelmaa.
Lisäksi hoidamme puolestasi sivujen, domainin ja sähköpostien ylläpidon. Nämä kaikki siis sisältyvät edulliseen hintaamme. Toisin sanoen kotisivujen suunnittelupalvelu sisältää myös webhotellin.
Sinun ei tarvitse tietää mitään teknisiä asioita, vaan huolehdimme kaiken puolestasi. Lisäksi saat asiakaspalvelun puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen, joka auttaa sinua mahdollisissa ongelmatilanteissa.
Hakukoneoptimoinnilla (SEO) parempaa näkyvyyttä
Uusia sivuja ei kannata edes lähteä suunnittelemaan, jos hakukonenäkyvyyttä ei mietitä. Me olemme hakukoneoptimoinnin ammattilaisia ja päätyönä teemme 100 % riskitöntä hakukoneoptimoinia pääosalle asiakkaistamme. Pidämme huolen kotisivujesi teknisestä, sisäisestä ja ulkoisesta hakukoneoptimoinnista.
Lisäpalveluna tarjoamme 100 % riskitöntä hakukonenäkyvyyttä, jossa laskutamme vasta asiakasta, kun yrityksen sivut näkyvät Googlen ensimmäisellä hakutulossivulla. Lisätietoa löydät tältä sivulta.
Seuraamme jatkuvasti asiakkaidemme hakukonesijoituksia, koska Google-näkyvyys on kaikistä tärkein tekijä kotisivujen suunnittelussa.
Yrityksen kotisivut ja digitaalinen markkinointi
Oletko suunnittelemassa nettisivujesi uudistamista tai onko sinulla hyvä liikeidea, jonka tueksi tarvitset tyylikkäät kotisivut ja tuloksellista digitaalista markkinointia? Lisää tarjouspyyntöösi tiedot myös markkinoinnin ulkoistusta varten, niin osaavat tekijät tekevät sinulle hyvän tarjouksen.
Kuinka paljon uudet kotisivut maksavat?
- Tämä kysymys on varmasti sinunkin mielessäsi. Haastan sinut ajattelemaan nettisivuprojektin budjettia, niin että jaat sen kahteen osaan:
- Kotisivujen suunnittelutyö
- Google-näkyvyyden hankkiminen
Itse suosittelen, että budjetti jaetaan tasan ja puolet siitä käytetään www-sivujen suunnitteluun ja toinen puoli käytetään Google-näkyvyyden hankkimiseen. Miksi suosittelen käyttämään 50 % rahoista johonkin muuhun kuin sivujen koodaamiseen? Minun mielestäni millekään yritykselle ei ole hyötyä uusista kotisivuista, jos yrityksellä ei ole suunnitelmaa, miten sivuille saadaan hankittua vierailijoita.
Hakukonenäkyvyydellä on merkitystä
Useimpien toimialojen yrityksiä Googlataan merkittäviä määriä kuukausittain ja pelkästään näkymällä hyvin Googlen luonnollisten hakutulosten joukossa saadaan kasvatettua yrityksen myyntiä poikkeuksetta. Voit lukea tarkemmin hakukoneoptimoinnista tältä sivulta.
Tuntuuko sinusta siltä, että nyt olisi aika tehdä uudistaa yrityksesi kotisivut? Oletko jo miettinyt millaista päivitystä sivut kaipaisivat? Haluatko kuulla mitkä virheet välttämällä saat toteutettua nettisivujen uudistuksen todella tehokkaasti, nopeasti ja edullisesti?
Vältä nämä 5 virhettä kotisivujen suunnittelussa
1. Älä lähde keksimään pyörää uudestaan
Vaikka monet hyvän taiteellisen silmän omaavat graafikot haluaisivat luoda jokaisesta työstä mestariteoksen, niin ei ole järkevää tehdä sitä sinun nettisivuista. Tähän on olemassa kaksi syytä. Ensimmäiseksi netin käyttäjät, eli me olemme tottuneet tietyllä tavalla toimiviin nettisivuihin ja usein tästä hyväksi todetusta mallista poikkeaminen aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä. Ja toiseksi mestariteosten tekeminen kestää usein moninkertaisen ajan ja et varmaan halua olla rahoittamassa monin kerroin kallimpaa projektia.
2. Mobiiliystävälliset sivut (responsiivisuus)
Tähän olet varmaan törmännyt aiemmin ja tosiasia on, että kohta nettisivuja luetaan enemmän älypuhelimella kuin tietokoneella. On siis selvää, että yrityksen kotisivut pitää näyttää hyvältä jokaisella nykyajan älylaitteella. Muista siis varmistaa sivujen tekijältä, että uudet sivut ovat “responsiiviset”.
3. Huomioi sosiaalinen media jo sivujen suunnitteluvaiheessa
Vaikka haluaisit pysyä erossa sosiaalisen median palveluista, kuten Facebookista, Twitteristä tai Instagramista, niin on hyvä tiedostaa, että sinun yritystä etsitään myös näistä palveluista. Vaikka et haluaisi olla aktiivinen SoMessa, niin sinulla pitää olla sosiaalisen median palveluissa yritys tavoitettavissa. Tämä tarkoittaa sitä, että myös kotisivuillesi tulee maininta (pienet kuvakkeet), mistä eri palveluista yrityksesi löytyy. Nämä kaikki pienet muutokset maksavat aina enemmän, kun ne tehdään erikeseen. Eli muista varmistaa, että yrityksesi sosiaalisen median kuvakkeet tulevat näkymään sivuillasi.
4. Miten keräät tietoa potentiaalisista asiakkaista?
Tämä virhe on sekä todella yleinen ja se myös käy usein kalliiksi yritykselle. Kun sivuille tulee tuotteestasi tai palvelustasi kiinnostuneita kävijöitä, niin miten keräät heidän yhteystietonsa talteen? Tätä varten on mahdollista toteuttaa houkutteleva “lahja” kävijälle, jota vastaan hän antaa sähköpostiosoitteensa.
Kaikki vierailijat voidaan kerätä myös eräillä työkaluilla talteen ja voit mainostaa heille yritystäsi esimerkiksi Facebookissa ja muilla eri Internet-sivuilla. Tästä löytyy lisätietoa hakusanoilla uudelleenmarkkinointi ja remarketing. Kysy nettisivujen toteuttajalta, millaisia tiedonkeruutapoja he ovat suunnitelleet liittää sinun kotisivuillesi.
5. Varaa budjettiin tilaa myös Google-näkyvyydelle
Otsikko voi olla hieman sekava, mutta ajatus sen takana on hyvin selkeä ja yksiselitteinen. Paljon sinun kannattaa sijoittaa rahaa kotisivuihin, joita kukaan ei löydä? Olen samaa mieltä, nolla euroa! Tämä on kaikkein kriittisin virhe, jonka voit tehdä kotisivujen hankkimisen yhteydessä. Itse suosittelen, että budjetista varataan noin 50 % Google-näkyvyydelle. Osuus voi kuulostaa isolta, mutta luonnollinen (ei maksettu) Google-näkyvyys on nykyisin ainoa syy, miksi sinulle on hyötyä yrityksen kotisivuista.
- Kysy palvelun tarjoajalta, miten hän aikoo vaikuttaa nettisivujesi luonnolliseen Google-näkyvyyteen? Nämä seuraavat kohdat pitäisi tulla keskustelussa esiin:
- Sivujen sisäinen hakukoneoptimointi (tekninen optimointi, mm. sivuston nopeus ja title-tagi)
- Sivujen sisältöoptimointi (otsikoiden ja tekstien optimointi)
- Sivujen ulkoinen optimointi (sosiaalisen median hyödyntäminen ja sivuille linkittävät muut sivut)
Näsitä tärkein kohta on sivujen ulkoinen optimointi, koska tutkimusten mukaan sillä on havaittu olevan suurin merkitys nettisivujen Google-näkyvyyteen. Hakukonenäkyvyyden parantamiseen liittyy olennaisena osana tiedon analysointi ja jokaisella nettisivuilla pitää olla asennettuna Google Analytics tai muu vastaava analysointiohjelma. Tämä on ehdoton, jos olet hankkimassa asiakkaita nettisivujesi kautta.
Haluatko saada tarjouksen kotisivujen suunnittelusta?
WauDesign:lla on yli 10 vuoden kokemus kotisivujen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Koska itse keskitymme nykyisin markkinoinnin toteuttamiseen asiakkaillemme, niin päätimme uudistaa sivut ja tarjota sinulle mahdollisuuden kilpailuttaa sopivimmat nettisivutoimistot helposti ja nopeasti yhdestä paikasta. Jos olet kiinnostunut jättämään tarjouspyynnön, niin pääset tekemään sen alta.