Oman blogin perustaminen ilmaiseksi

Perusta oma blogi ilmaiseksi täällä!

Perusta oma blogi ilmaiseksi täällä!

Oletko kiinnostunut oman blogin perustamisesta? Mietitkö mihin palveluun blogi kannattaa perustaa, että sen kirjoittaminen olisi helppoa ja blogi keräisi hyvin lukijoita ja tulisi jossain vaiheessa todella suosituksi? Yritän kertoa sinulle hyviä vinkkejä blogin perustamiseen ja aivan tämän kirjoituksen lopussa tarjoan sinulle mahdollisuutta perustaa oma blogi helposti ja ansaita rahaa kotoa.

Oman blogin perustaminen

Miten perustan oman blogin?

Aluksi on kaikkein tärkeintä miettiä mistä asioista haluat alkaa bloggaamaan? Tässä asiassa vähemmän on enemmän. Kannattaa valita aluksi vain yksi mielenkiinnon kohde ja mieluummin laajentaa blogia myöhemmässä vaiheessa kattamaan myös muut mielenkiinnon aiheet. Oletko kuullut sanonnan hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? Seuraavassa kerron miten teet pikasuunnitelman, jolla oikaiset monta kuoppaa ja pääset nopeammin vauhtiin oman blogin kanssa.

Pikasuunnitelma omaan blogiin

Tässä on muutama kysymys, mihin kannattaa miettiä vastaus ennen bloggaamisen aloittamista. Tästä tulee olemaan sinulle todella paljon hyötyä matkan varrella.

 1. Mistä aiheesta aloitat kirjoittamaan aluksi?
 2. Kuinka monta blogikirjoitusta ajattelit kirjoittaa viikottain / kuukausittain?
 3. Mikä on sinun kohdeyleisösi (sukupuoli, ikä, harrastukset, elämäntilanne)?
 4. Millä tavalla aiot saada tuloja bloggaamalla (lue seuraava kappale: Tienaa rahaa blogilla ja hanki paljon kävijöitä)?
 5. Miten pitkäksi aikaa sitoudut bloggaamaan?

Tienaa rahaa blogilla ja hanki paljon kävijöitä

Tämä varmaan kiinnostaa  kaikkia bloggaajia. Minun mielestäni kaikkien hyviä blogikirjoituksia kirjoittavien ja omaa blogia pitävien pitäisi saada korvausta tästä vaivasta. Blogin pitäminen ei ole helppoa ja se vaatii paljon työtä ilman, että useinkaan alkuvaiheessa bloggaajat eivät saa tehdystä työstä minkäänlaista korvausta. Seuraavassa kerron yleisimmät tavat saada lisätuloja oman blogin avulla.

Tienaa rahaa blogilla
Tee työtä siellä missä haluat ja tienaa rahaa omalla blogilla.

1. Yritysyhteistyö

Bloggaaja saa yritykseltä tuotteen tai palvelun lahjaksi blogikirjoitusta vastaan. Tästä on hyötyä bloggaajalle, jos tuote tai palvelu on tarpeellinen. Usein yritykset eivät ole kovinkaan anteliaita, jos blogilla ei ole paljoa lukijoita. Yritykset ajattelevat aina liiketoimintaa, joten blogikirjoituksesta pitää olla suoraa hyötyä yritykselle, eli myynnin pitäisi kasvaa blogiyhteistyön seurauksena.

Yritysyhteistyön haasteet: blogilla pitäisi olla suuri määrä lukijoita, että tästä olisi hyötyä yritykselle. Usein suositut bloggaajat saavat lahjoja aivan huikeita määriä ja siinä on vaarana, että blogi muuttuu täysin mainosblogiksi. On tärkeä suunnitella alusta asti kuinka monta yhteistyöbloggausta kannattaa tehdä viikottain.

2. Mainostulot ja bannerimainokset

Tässä kerron kaksi tapaa, miten saat mainostuloja bannerimainoksilla. Ensimmäinen helpompi tapa on tehdä tili Google AdSense-palveluun, jonka jälkeen voit lisätä mainospaikkoja blogiisi ja Google näyttää näillä mainospaikoilla erilaisia mainoksia, joista blogin lukija voisi olla kiinnostunut. Sinä saat mainostuloja jokaisesta kerrasta, kun blogin lukija klikkaa mainosta. Nämä ovat alkuun hyvin pieniä mainostuloja, mutta kasvavat kyllä blogin suosion myötä.

Toinen tapa tehdä bannerimainostuloja on yritysyhteistyö. Jos kirjoitat blogia, jolla on selkeä kohderyhmä ja sinulla on esimerkiksi yli tuhat viikottaista lukijaa tästä kohderyhmästä, niin silloin samalla toimialalla toimiva yritys voisi olla kiinnostunut ostamaan kiinteän bannerimainospaikan sivuiltasi. Mainospaikka kannattaa hinnoitella viikkohinnalla tai kuukausihinnalla. Alkuun hyvä hinnoittelumalli voisi olla yhdelle bannerilla noin 100-200 euroa kuukaudessa. Tämä vaatii sen, että blogisi on laadukas ja lukijat ovat oikeasti sopivaa kohderyhmää yrityksen tuotteille tai palveluille.

3. Affiliate-mainonta

Blogi voi tehdä myös affiliate-mainontaa, jossa lisäät blogiisi affiliate-linkin mainostajayrityksen kotisivuille. Jos lukija klikkaa linkkiä sinun blogissa ja ostaa yrityksen tuotteen, niin silloin bloggaaja saa provision myydystä tuotteesta. Oletko huomannut, että monessa blogissa tulee lentöyhtiöiden, hotellien tai lomamatkojen mainoksia. Nämä ovat usein affiliate-mainoksia.

Affiliate-mainostus on erinomainen tapa aloittavalle bloggarille, koska palveluun on ilmaista ja helppoa liittyä. TradeTracker on yksi suurimmista ja suosituimmista affiliate-palvelujen tarjoajista. Lue lisää TradeTrackeristä.

Miten saan paljon käviöitä blogiini?

Sinäkin varmaan käytät Googlea, jos etsit tietoa? Hyvä Google-näkyvyys on varmasti tehokkain tapa saada lisää lukijoita blogiisi, mutta se ei aina ole helppoa. Tässä sinulle muutama idea blogikirjoitusten aiheeksi, joilla saat helpommin lisää lukijoita blogiisi:

 • Kirjoita ruoka-, leivonta tai smoothiereseptejä
 • Kirjoita ohjeita (Miten pukeudun hääjuhliin?)
 • Kirjoita uusista trendeistä (esim. fitness tai raakaruoka)

Nämä on niitä asioita, joita paljon Googlataan. Lisäksi laadukas blogikirjoitus, jossa on aidosti hyvää sisältöä nousee Googlessa ja kerää lisää lukijoita blogillesi. Usein bloggaajat tekevät sen virheen, että he kirjoittavat todella usein, mutta blogikirjoitukset ovat todella lyhyitä ja niistä puuttuu laadukas sisältö.

Perusta oma blogi yhteistyössä ja tienaa rahaa bloggaamalla

Nyt palaan asiaan, josta kerroin tämän sivun alussa. Jos sinua kiinnostaa tienata rahaa bloggaamalla ja olet innokas kirjoittaja, niin tarjoamme sinulle mahdollisuuden blogiyhteistyöhön. Yhteistyö on lyhyesti kerottuna seuraavanlainen:

 • Sinun tehtäväsi on kirjoittaa blogikirjoituksia aiheesta, joka kiinnostaa sinua
 • Saat valita blogillesi ja sivuillesi nimen
 • Me suunnittelemme sinulle omat blogisivut
 • Me olemme sinun puolesta yhteydessä yrityksiin yhteistyön merkeissä
 • Suunnittelemme mainokset, mainospaikat ja muun markkinoinnin
 • Saat osuuden kaikista mainostuloista, jotka tulevat blogin kautta
 • Pidämme huolta, että blogisi näkyy Googlessa

Haluamme tarjota sinulle helpon tavan alkaa pitämään blogia ja autamme kasvattamaan sen suosiota sekä sitä kautta myös tarjota mahdollisuuden tienata hyvin bloggaamalla!

Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää tästä mahdollisuudesta täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydessä!

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:

Mainostajille
Sivustollamme teemme mielellämme yhteistyötä teemaan liittyen muun muassa brändien, alan yritysten, verkkokauppojen sekä blogien kanssa.

Mainostajille ja yhteistyökumppaneille meillä ei ole kiinteitä hintoja, vaan keskustelemme hinnoista aina tapauskohtaisesti, niin että lopputulos on varmasti molemmille osapuolille kannattava.

Jos haluat avata keskustelun mahdollisesta yhteistyöstä, niin jätä meille viestiä.