Parhaat affiliate ohjelmat blogiin – näin pääset alkuun

Affiliate markkinointi

Affiliate-markkinointi on loistava tapa päästä alkuun blogin kaupallistamisessa. Idea on yksinkertaisuudessaan se, että kirjoitat hyvää sisältöä blogiisi ja suosittelet jotakin tuotetta tai palvelua, joka liittyy tähän sisältöön asettamalla postaukseesi linkin verkkokauppaan, josta kyseisen tuotteen tai palvelun voi ostaa. Jos vierailija ostaa linkkisi kautta, verkkokauppa maksaa sinulle komission myynnistä.

Helpoiten kumppanuusmarkkinoinnissa pääsee alkuun etsimällä yrityksiä, joilla on olemassa affiliate-ohjelma, johon voi hakea. Helpommin näitä ohjelmia löytyy affiliate-verkostojen kautta mutta jotkin yritykset pyörittävät omia ohjelmiaan. Tällöin voi hakea yrityksen sivulta linkin affiliate-ohjelmaan. Mikäli tällaista ei ole, voit myös olla yhteydessä yritykseen ja kysyä, voiko heidän kanssaan tehdä affiliate-mainontaa.

Mitä ovat affiliate-ohjelmat?

Affiliate-ohjelmat yhdistävät verkkokaupan sekä sisällöntuottajan. Ne voivat tarjota ostotapahtumien seuraamiseen tarvittavan teknologian, jotta nähdään paljonko ostoja jokaisen linkin kautta on syntynyt. Nämä verkostot myös maksavat komission suosittelijalle eli niiden toimesta hoituu rahaliikenne.

Suomalaisia verkkokauppoja voi löytää ainakin seuraavien affiliate-ohjelmien kautta:

  • Awin (Jotex, Ellos, Nelly.fi, Nike, Etsy ja eBookers)
  • Tradetracker ( Halti, Nordic Green Energy, Iittala, Adidas ja Seiska)
  • Adtraction ( JollyRoom, Wolt, Elisa Viihde, FitFarm, Adlibris ja Bubbleroom)

Mikäli englannin kieli sujuu, voit liittyä myös ulkomaisiin affiliate-ohjelmiin. Yksi suosituimmista kansainvälisistä affiliate-ohjelmista on Amazon.

Ihan kaikki kotimaiset yritykset eivät ole löydettävissä affiliate-verkostoista, mutta jokin sinun aihealueeseesi sopiva sieltä takuulla löytyy. Kannattaakin liittyä kaikkiin mahdollisiin affiliate-ohjelmiin, jotta löytää juuri itselle sopivimmat ja näin ollen myös parhaat komissiot.

Millainen on paras affiliate-ohjelma?

Olipa tavoitteenasi tehdä affiliate-markkinoinnista pääasiallinen tulonlähteesi tai lisätienestien mahdollistaja, kannattaa valita oikeanlainen affiliate-ohjelma nimenomaan tienaamisen kannalta. Erilaisia ohjelmia on satoja, joten on aika haastavaakin valita itselleen se sopivin. Kun oma aihealue on melko kapea, löytää paremmin sopivan verkoston ja näin merkityksellisiä affiliate-ohjelmia.

On toki helpompaa löytää isompi ja ei niin erikoistunut verkosto, mutta nämä sisältävät useita tarjouksia monelta eri mainostajalta. Usein niiden kaikkien laatu tai konversioluvut eivät ole kovin hyviä, joten menee enemmän aikaa käydä eri tarjouksia läpi, jotta sopivin tarjous omalle kohderyhmälle löytyy.

Mistä affiliate-ohjelmia löytää?

Affiliate-ohjelmia voi hakea vaikka Googlen kautta kirjoittamalla hakukenttään affiliate + oma aihealue. Voit suorittaa haun myös tuotteen nimellä tai jonkin verkkokaupan nimellä. Kaikilla verkkokaupoilla ei ole olemassa affiliate-ohjelmaa, joten on hyvä ennemminkin tutustua erilaisiin affiliate verkostoihin, joista jo edellä mainittiin, koska niillä on laaja valikoima valmiiksi sovitut diilit mainostajien kanssa.

Kuinka affiliate-markkinoinnin voi aloittaa?

Aloittamiseen et tarvitse mitään suuria pääomia vaan sen voit aloittaa täysin ilmaiseksi vaikkapa sosiaalisen median alustoilla, kuten Instagram, TikTok, Youtube tai Snapchat. Tai sitten voit kirjoittaa blogia haluamastasi aiheesta ja lisätä artikkeleihisi affiliate-linkkejä. Voit valita minkä tahansa aiheen, sillä voit opiskella siitä aina lisää. Samalla voit tienata rahaa ja oppia uusia asioita. Blogin perustaminen on melko helppoa eikä siihen kulu edes paljoa rahaa.

Voit luoda blogiisi tai sosiaalisen median kanavallesi sisältöä mistä tahansa aiheesta, kunhan se on sellainen, mistä ihmiset etsivät tietoa jo muutenkin. Seuraa mitä muut tekevät ja mieti, miten voisit tehdä jotain paremmin tai luoda täysin uuden lähestymistavan aiheeseen. Kokeilemalla erilaisia asioita ja erottumalla muista pääset parhaiten esille ja saat paremmat tienestit.

Millaista sisältöä blogiin pitäisi luoda?

Blogin kirjoittaminen

On hyvä tuntea hyvin yleisönsä, sillä kun tietää millaiset henkilöt ovat ”omaa porukkaa” ja millaista tietoa he etsivät, voi luoda omistautuneemman yleisön tietyssä markkinaraossa pysyvän sisällön ansiosta. Tärkeää on myös ottaa huomioon mainostamiesi affiliate-tuotteiden hinnoittelu, sillä mitä korkeampi hinta, sitä enemmän voi ansaita komissioita. Kannattaa harkita eri hintaluokan tuotteiden mainostamista, jolloin jokaiselle löytyy jotakin houkuttelevaa ja näin voit maksimoida voitot.

Kannattaa kysyä lukijoilta suoraan heidän kiinnostuksen kohteistaan ja ongelmistaan, joita he yrittävät ratkaista, jotta saa paremman käsityksen siitä, millaista sisältöä heille on hyvä tarjota. Näin voi paremmin mainostaa juuri niitä tuotteita ja palveluita, jotka vastaavat heidän tarpeitaan.

Mikäli blogissasi vieraileva henkilö ei saa mitään hyödyllistä ja tarpeellista irti sisällöstäsi, hän ei myöskään todennäköisesti osta mitään linkkiesi kautta. Tarjoamalla vastauksia lukijalle, luot luottamuksellisen suhteen hänen kanssaan ja hän palaa aina uudelleen sivustollesi, koska olet osoittautunut olevasi luotettava tiedonlähde. Samoin kuin eToro tarjoaa sijoitusvinkkejä, sinä voit tarjota jotain oman aihealueesi vinkkejä, joista on lukijoille hyötyä.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:

Mainostajille
Sivustollamme teemme mielellämme yhteistyötä teemaan liittyen muun muassa brändien, alan yritysten, verkkokauppojen sekä blogien kanssa.

Mainostajille ja yhteistyökumppaneille meillä ei ole kiinteitä hintoja, vaan keskustelemme hinnoista aina tapauskohtaisesti, niin että lopputulos on varmasti molemmille osapuolille kannattava.

Jos haluat avata keskustelun mahdollisesta yhteistyöstä, niin jätä meille viestiä.