Delanet on vuonna 2005 perustettu oululainen, asiakkaitaan valtakunnallisesti palveleva yhden miehen yritys. Yrityksen toiminnasta vastaa web-suunnittelija ja yrittäjä Ilkka Vauhkonen, joka on työskennellyt erilaisten verkkopalveluiden suunnittelu- ja kehittämistehtävissä päätoimisesti 15 vuoden ajan. Kokemusta kotisivujen suunnittelusta ja toteutuksesta Ilkalla on 18 vuoden ajalta.

Koko historiansa ajan Delanet on toteuttanut omien, suorien asiakkuuksiensa ohella alihankintatyönä satoja Web-projekteja mainostoimistoille pääsääntöisesti Web Developerin, eli teknisen toteuttajan ominaisuudessa.

Pääasiallisena asiakaskuntana ovat PK-yritykset jotka tahtovat uudistaa kotisivujaan, tai joilta sivut puuttuvat vielä kokonaan. Delanetin tapa toimia projektin läpiviennissä on simppeliä, ripeää ja mutkatonta. Asioista puhutaan selkokielellä ja vältellään ICT-alalle tyypillistä termien viljelyä.

Toisinaan asiakkaalla ei ole etukäteen kovin selkeää visiota siitä, millainen uuden sivuston pitäisi olla tai miten jokin yksittäinen toiminnallisuus kannattaa toteuttaa. Delanet auttaa löytämään oikeat ratkaisut ja tukee asiakasta läpi koko kehitysprosessin.