Kuinka Keyword Planner auttaa sivuston liikenteen kasvattamisessa?

Keyword planner

Haluatko löytää oikeat avainsanat lisätäksesi orgaanista liikennettä verkkosivustollesi? Siinä tapauksessa Google Keyword Planner eli avainsanojen suunnittelija on erittäin hyödyllinen työkalu. Sen avulla voit tunnistaa uusia avainsanaideoita ja blogiviestien aiheita sekä parantaa sijoitustasi hakukoneissa. Keyword Plannerin avulla voidaan hakea omille kampanjoille uusia avainsanaideoita sekä mainosryhmäideoita.

Mikä on Keyword Planner?

Google Keyword Planner on ilmainen työkalu, joka kuuluu osana Google Ads -pakettiin. Sen pääasiallinen tavoite on auttaa löytämään oikeat avainsanat omiin Google Ads-kampanjoihin. Mainostekstit on laadittava asiaan paneutuen silloin kun mainostaa yrityksen tuotteita tai palveluja tekstimainosten avulla. Google rankkaa tekstien yksittäiset sanat arvokkaiksi, sillä niiden perusteella määräytyy oma sijoitus Googlen mainoshuutokaupassa. On siis syytä käyttää juuri oleellisia avainsanoja mainoksia tehtäessä. 

Näin pääset alkuun Keyword Plannerin kanssa

Tarvitset Google-tilin ennen kuin voit käyttää Google Keyword Planneria. Mikäli sinulla ei ole tiliä, sen luominen vie vain muutaman minuutin. Kun olet luonut tilin, siirry Google Adsin etusivulle ja klikkaa ’Aloita nyt’. Kirjaudu sisään jonka jälkeen Google Ads opastaa määrittämään tilin ja ensimmäisen mainoksen. 

Avainsanojen suunnittelija löytyy Google Adsista valitsemalla yläoikealta Työkalut & asetukset ja sitten Suunnittelu ja Avainsanojen suunnittelija. Tämän jälkeen avautuu kaksi vaihtoehtoa:

  • Löydä uusia avainsanoja: Tämä vaihtoehto antaa uusia avainsanaideoita, joiden avulla on mahdollista lisätä verkkosivuston liikennettä.
  • Hae hakumäärät ja ennusteet: Tämän vaihtoehdon avulla voidaan selvittää avainsanaluettelon historiallinen trendi, hakumäärä ja tulevaisuuden ennuste.

Valittuasi ’Etsi uusia avainsanoja’, näet kaksi välilehteä:

  • Aloita avainsanoilla: Täällä voit etsiä avainsanoja kirjoittamalla sanoja (esimerkki: polkupyörä) tai lauseita (esimerkki: polkupyörällä ajaminen). Kirjoita enintään kymmenen avainsanaa/ilmausta, voit myös antaa verkkotunnuksen käytettäväksi suodattimena. Kun hakutermit on syötetty, klikkaa Hae tulokset.
  • Aloita verkkosivustolla: Täällä voit etsiä avainsanaideoita kirjoittamalla verkkosivuston URL-osoitteen. Keyword Planner käyttää syöttämääsi sivustoa lähteenä ja antaa hakutermejä käytettäväksi. Voit tehdä hakuja koko verkkosivustolta tai jostakin tietystä sivusta. Syötettyäsi URL-osoitteen, napsauta Hae tulokset.

Kun suunnittelet avainsanoja, muista että sinun tulee ajatella kuin asiakkaasi. Tämä tarkoittaa, että on mietittävä mitä sanoja potentiaalinen asiakas kirjoittaisi Googlen hakukenttään etsiessään tuotteita tai palveluita, joita sinä tarjoat. Mikäli et keksi millaisia avainsanoja voisit käyttää, on mahdollista etsiä vaihtoehtoja Löydä uusia avainsanoja -kohdasta. 

Täällä voit selata läheisesti yritystoimintaasi liittyviä sanoja. Esimerkiksi sanalla “hevosurheilu” voit löytää useita avainsanaehdotuksia. Lisäksi voit vertailla kuinka paljon niitä on käytetty Googlessa hakusanoina ja millainen kilpailu niistä on muiden mainostajien keskuudessa. Sopivimmat avainsanat voidaan lisätä suoraan perustettuihin mainosryhmiin tai täysin uuteen mainosryhmään. Logon suunnittelu ei kuulu Keyword Plannerin tarjoamiin palveluihin, mutta sekin on yritykselle tärkeä näkyvyyden kannalta. 

Uusien avainsana-ideoiden hankkiminen

Keskittyvien avainsanojen valitseminen voi olla vaikeaa, mutta oikeiden avainsanojen valitseminen on se joka ratkaisee hakukoneoptimointistrategiasi ja orgaanisen liikenteesi. Hyviä käytäntöjä avainsanojen valinnassa ovat:

  • Valitse useita avainsanoja, jotka ovat sekä kilpailukykyisempiä että vähemmän kilpailukykyisiä. Kestää kauemmin sijoittua kilpailukykyisempien joukossa, kun taas vähemmän kilpailukykyisten sijoittuminen voi olla nopeampaa. 
  • Paneudu tarkemmin kuhunkin avainsanaan ennen kuin kohdistat niihin sisältöä. Käytä toista avainsanatutkimustyökalua ja omia Google-hakujasi tutkimuksen laajentamiseen. Etsi avainsanamuunnelmia, ”ihmiset myös kysyvät” kysymyksiä ja muita aiheeseen liittyviä avainsanoja tai aiheita, joita saatat haluta sisällyttää sisältöösi.
  • Älä luovu avainsanoista, vaikka niillä ei ole valtavaa hakumäärää. Toki haluat kohdistaa avainsanoihin, joilla on jonkin verran volyymia, mutta mikäli kyseessä on sivustollesi tärkeä aihe, käsittele se silti. Orgaaninen liikenne ei ole ainoa liikennemuoto. Voit myös luoda sisältöä, joka sopii täydellisesti uutiskirjeisiin tai sosiaaliseen mediaan, mutta jolla ei ole valtavaa orgaanista hakumäärää. 

Nyt kun Googlen Keyword Tool on hallussa uusien avainsanaideoiden löytämiseen, millaisia vaihtoehtoja sille on? 

  • Etsi vähän kilpailevia longtail avainsanoja. Nämä ovat avainsanoja, jotka saavat muutaman kuukausittaisen haun. Tämän vuoksi niiden sijoitus on yleensä helpompi kuin suosituilla avainsanoilla. Avainsanojen suunnittelija ei näytä avainsanojen kuukausittaisten hakujen tarkkaa määrää, mutta se näyttää keskimääräisen kuukausittaisen vaihteluvälin. Joten voit helposti löytää longtail avainsanoja lajittelemalla ideat keskimääräisten kuukausittaisten hakujen mukaan alhaisesta korkeaan.
  • Etsi trendaavia avainsanoja. Avainsanojen suunnittelijalla on vuosimuutosmittari. Tämä näyttää muutoksen hakutrendeissä viimeisimmän kuukauden ja saman kuukauden välillä edellisestä vuodesta. Löydät erittelyaiheita lajittelemalla avainsanaideat korkeimmasta pienimpään.
  • Etsi kausiluonteisia avainsanoja. Avainsanojen suunnittelijassa on myös ”kolmen kuukauden muutos” -mittari. Tämä näyttää muutoksen hakutrendeissä viimeisimmän kuukauden ja kahden edellisen kuukauden välillä. Löydät kausiluonteisia aiheita lajittelemalla avainsanaideat korkeimmasta pienimpään.

Kohderyhmän rajaus kannattaa

Keyword Planner sisältää hienon ominaisuuden suodattaa mainoksia ja osuudet näyttökerroista tiettyihin paikkoihin. Voit jopa suodattaa avainsanahakujen määrää kaupunkitasolle asti. Hakujen suodattaminen sijainnin mukaan tarjoaa myös hyvän lähtökohdan Facebookin ja muiden verkostojen tavoittaville paikallisille mainoksille. Mikäli esimerkiksi useimmat haut ovat aluekohtaisia, tämä voi auttaa sinua välttämään turhia kuluja kaikilla mainosalustoilla. Voit myös rajata kielialueen kattamaan ainoastaan suomenkielisiä avainsanoja. 

Klikkaushintojen arviot

Klikkaushintojen arviot

Kun laitat avainsanat valmista avainsanaluettelosta ”Anna avainsanat” -kohtaan ja annat sivun yläosassa hintatarjouksen ja päiväbudjetin, saat jokaisen avainsanan kohdalla suuntaa antavat luvut klikkauksista, näyttökerroista, keskimääräisestä klikkaushinnasta (CPC) sekä keskimääräisestä sijainnista. Saadut ennusteet koskevat erityisesti sinun AdWords-tiliäsi ja valitsemaasi hintatarjousta.

Luonnollisesti kun suunnittelet mainosta, haluat tietää, paljonko maksaa yksittäisten avainsanojen klikkaukset. Google-mainoksella kun maksu tapahtuu mainosten klikkauskertojen perusteella. Avainsanasuunnittelija auttaa saamaan myös maksullisen mainonnan hinta-arviot.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:

Mainostajille
Sivustollamme teemme mielellämme yhteistyötä teemaan liittyen muun muassa brändien, alan yritysten, verkkokauppojen sekä blogien kanssa.

Mainostajille ja yhteistyökumppaneille meillä ei ole kiinteitä hintoja, vaan keskustelemme hinnoista aina tapauskohtaisesti, niin että lopputulos on varmasti molemmille osapuolille kannattava.

Jos haluat avata keskustelun mahdollisesta yhteistyöstä, niin jätä meille viestiä.